طريقة عمل البطاطس المتبلة بالصور 2014 تحمير البطاطس,طريقة تحضير البطاطس المتبلة بالصور,شرح بالصور عمل البطاطس المتبلة فى الفرن, وصفة البطاطس المتبلة فى الزيت
- الكمية تكفي: 4 أشخاص
- وقت التحضير: 30 دقيقة
- وقت الطهي: 30 دقيقة
- المقادير: كميه البطاطس اللى تناسب عدد اسرتك توابل متنوعه(فلفل _ ملح _ شطه_ بابريكا ودى مهمه للطعم المميز فى الوصفه _ بودره توم _بودره بصل) زيت نباتى (زيتون او ذره او دوار شمس ) حسب المتاح عندك جبنه شيدر مبشورة
- التحضير:
تقشر البطاطس وتقطع ترانشات بس اهم جاجه
يكون سمك الشريحه لا يزيد عن نص سم بمعنى (تقطع لا هى رقيقه كالشيبسى ولا
سميكه مثل صينيه البطاطس)
بعد ذلك ندهن البطاطس زيت بالفرشاه
ثم نرش التوابل كلها عليها وتدعك باليد جيداا
نحضر صينيه فرن مدهونه جيدااااااا بالزيت ونرص فيها البطاطس - الطبخ:
بعد ذلك نغلف الصينيه بورق فويل وندخلها فرن حامى على 220 او حسب فرنك لمده ربع ساعه
بعد مرور الربع ساعه نخرجها من الفرن ونقلبها ع الجانب الثانى بحرص حتى لا تتكسر ثم نرش عليها الجبن الشيدر المبشور
وبعد التاكد من تمام نضجها وذوبان اغلب الجبن نخرجها من الفرن نزينيها وتقدم